fbpx Skip to content

Privacybeleid

Privacystatement

Varen met Sil, gevestigd aan Kwelderweg 1 9291MD Kollum, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
https://varenmetsil.nl
Kwelderweg 1 9291MD Kollum
0619480097
Sil Scharmga is de Functionaris Gegevensbescherming van Varen met Sil Hij/zij is te bereiken via info@varenmetsil.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Varen met Sil verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Locatiegegevens
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website
– Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
– Internetbrowser en apparaat type


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@varenmetsil.nl, dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Varen met Sil verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het afhandelen van jouw betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
– Om goederen en diensten bij je af te leveren
– Varen met Sil analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
– Varen met Sil volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op jouw behoefte.


Geautomatiseerde besluitvorming

Varen met Sil neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Varen met Sil) tussen zit. Varen met Sil gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:
Boekingssysteem 123boeken


Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Varen met Sil bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

3 jaar


Delen van persoonsgegevens met derden

Varen met Sil verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Varen met Sil blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Varen met Sil gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Varen met Sil gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Varen met Sil en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@varenmetsil.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Varen met Sil wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Varen met Sil neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@varenmetsil.nl

Varen met Sil
4.9
Gebaseerd op 124 beoordelingen
powered by Google
Frank Van VlietFrank Van Vliet
19:28 28 May 24
Wij hadden voor een weekend de Samar gehuurd. We werden vriendelijk ontvangen en na een duidelijke instructie zijn we naar Dokkum gevaren. Het is een... complete boot, schoon en we hebben een heerlijk weekend op het water gehad. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan het team varen met Sil.lees verder
Sabine MeisSabine Meis
10:08 23 May 24
🅥🅔🅔🅛 - 🅣🅔 - 🅚🅞🅡🅣 Super vriendelijke ontvangst. Onze 2 Galgo's (honden) waren ook van harte welkom. Heerlijk genoten op dit prachtige & goed... onderhouden vintage boot.lees verder
Eline HulstEline Hulst
19:25 20 May 24
Super leuke ervaring met varen met Sil. En wat een leuke boot is de Jort. Echt genoten.
Superleuk bedrijf met een enthousiast team en een prachtvloot. Wil je een boot huren dan is dit een uitstekende keuze.Toptent!
Maarten VissingaMaarten Vissinga
08:01 13 May 24
We hebben een erg fijn hemelvaart weekend gehad op de wadden met de LG03. Prachtige stoere schokker met " visserman" lijnen en toch voldoende binnen... ruimte. Zeer goed onderhouden, gegarandeerd bewonderende blikken in alle havens waar je binnenkomt. Kan deze boot alleen maar aanraden!lees verder
Maaike VissersMaaike Vissers
07:31 12 May 24
We hebben een fantastische dag gehad. Jesse was ontzettend aardig en heeft ons top geholpen. De boot was perfecte voor onze middag. We zijn met 8... meiden lekker naar Dokkum gevaren.lees verder
Maurice van der VeldMaurice van der Veld
16:34 10 May 24
Wij hebben gisteren een heerlijk rondje gevaren met Joep! Joep is een oude werkvlet en wordt verhuurd bij Varen met Sil. Erg relaxed en zeer... vriendelijk personeel. Goede uitleg gekregen over de boot en de omgeving, voordat wij vertrokken. Klein minpuntje is dat er maar 2 bankjes en geen tafeltje aanwezig was zoals het op de foto staat. Maar verder een top boot en een goede locatie om je tochtje op het water te starten.lees verder
Berber van der OordBerber van der Oord
12:42 10 May 24
Het contact met Sil en collega's was erg prettig. De boot (Mossel) was over het algemeen goed onderhouden, is erg mooi, en vaart fantastisch! Als je... de Waddenzee op wilt, is het wel verstandig om zelf de navigatie- en veiligheidsuitrusting even na te lopen (o.a: geen peilkompas of HP33, een deel van de plofvestjes had een rode smelttablet-indicator of geen kruisband, geen joon of rook/lichtsignaal op de greep). Maar in overleg met Sil was veel hiervan op te lossen. Wij komen zeker terug.lees verder
Marina de VosMarina de Vos
11:57 08 May 24
Super leuke middag gehad met sloep Jort! Het was een prachtige boot, heel mooi onderhouden en makkelijk te besturen. Onze dochters waren helemaal in... hun element als kleine kapiteins op het Lauwersmeer. Alles top geregeld, hele prettige ontvangst en goede instructies. Ook de prijs is goed te doen voor zo’n mooie boot waar veel mensen in passen. Kortom een absolute aanrader!lees verder
Franka SpeijersFranka Speijers
07:51 04 May 24
Mooi weer, mooie aanlegplaatsen en boot Fenne. Een hele fijne midweek op de Friese meren gehad!
G PostemaG Postema
20:56 17 Oct 23
Marjan LangelaarMarjan Langelaar
17:00 17 Oct 23
Een fantastische tijd gehad op de Moanne.Wat een vriendelijke ontvangst, fijne uitleg en heerlijk welkomstpakket.Wat een prachtige boot en... geweldige ervaring. Friesland is zo idyllisch vanaf het water 🥰Dit gaan wij zeker nog een keer doen.Super bedankt!Patrick & Marjanlees verder
Arnold labohmArnold labohm
06:26 02 Oct 23
We hebben fijne dagen gehad op de Moanne, zeer vriendelijk ontvangst, met een warm welkom pakketje. De boot vaart prima en de verhuurder altijd... bereikbaar. De hoogte van de boot is ideaal voor de lagere bruggen waardoor je op leuke plekjes kan komen.lees verder
Jane StephensonJane Stephenson
13:35 18 Sep 23
Wij hadden een super vakantie. Onze eerste evaring met een boot op vakantie. Lobke was een perfect boot voor ons. Elke nacht aangemeerd op een... schiterend plek en elke dag de mooi landschap bewonderen. Bedankt en tot volgende keer.lees verder
Sarah LeijendekkerSarah Leijendekker
17:23 11 Sep 23
Sil is heel vriendelijk en ontzettend gastvrij. Hij heeft zelfs zijn vrije zondagmiddag opgegeven om een dubbele boeking op te lossen zodat we alsnog... konden varen. Echt top!lees verder
Freerk BrinksmaFreerk Brinksma
10:38 11 Sep 23
Mare een prima uitgeruste boot Bij menig verhuurder gehuurd Sil steek met vlag en winpel er bovem uit !!!!!!!
Babeth KrijgsheldBabeth Krijgsheld
06:36 10 Sep 23
We hebben een super leuke dag gehad op de boot Jort met de hele familie. De omgeving is prachtig en de boot is heel relaxt. Het reserveren en verdere... contact was makkelijk. Wij komen nog eens vaker!lees verder
Kaatje B.Kaatje B.
14:02 07 Sep 23
Sil verwelkomde ons al toen we aankwamen. Kregen een andere boot mee omdat de boot die we hadden problemen had. Heerlijk een middag gevaren en bij... terug komst was Silke om ons weer op te vangen. Super geregeld en zeker aan te raden. Betere servicd hadden we niet kunnen hebbenlees verder
Hans GarritsenHans Garritsen
06:10 07 Sep 23
De Favorietkruiser, de Moanne, van Sil is ons goed bevallen. Sfeervol, gemakkelijk te besturen, en je kunt in alle rust een hoop zien van Friesland!
O MO M
19:17 04 Sep 23
Varen met Sil was een geweldige ervaring. We hadden een platbodem geleend en daarmee de Waddenzee over gevaren. Alles was in goede staat, we hadden... een uiterst vriendelijke, betrouwbare, attente en altijd beschikbare verhuurder. Bedankt voor de geweldige kans om dit unieke landschap en de Waddenzee te leren kennen.Veel dank aan Sil en Silke en hun team die ons hebben gesteund bij alles wat we nodig hadden.lees verder
Merel JonkheidMerel Jonkheid
21:13 03 Sep 23
Bovenkant!
Iris P.Iris P.
19:18 03 Sep 23
Er was wat fout gegaan met onze boeking, maar dat werd super goed opgelost door Sil. Wij komen terug!
geert de smetgeert de smet
11:14 30 Aug 23
Héél plezant. Varen met Mare was fantastisch. Dokkum, Leeuwarden, Sneek, Grou .... wat een ervaring. Wij komen nog eens terug!👍 Nog vermelden... dat Jesse ons een fijne rondleiding heeft gegeven op de Mare en mij even getest heeft over mijn vaarkunsten. 😄lees verder
Wilma Van OudenhovenWilma Van Oudenhoven
07:42 25 Aug 23
Fijne ontvangst en duidelijke uitleg. We hebben genoten van ons ochtendje op het water. Bij terugkomst appje gedaan en Jessy was er met een paar... minuten.Voor herhaling vatbaar.lees verder
Jesse BouwmanJesse Bouwman
09:31 24 Aug 23
Super bedrijf! aandacht voor de klanten en mooie variatie aan klassieke boten (sloepen,platbodems,kruisers) een aanrader wat mij betreft 👍
Een heerlijke middag gehad.Goede uitleg gehad.Komen zeker een keer terug.Was echt genieten.Een middag was eigenlijk te kort
Benny HarmsBenny Harms
13:01 19 Aug 23
Super mooie boot met veel ruimte. We zijn naar Dokkum gevaren. Is echt een aanrader. Geslaagde dag. Is voor herhaling vatbaar.
Barry TempelaarsBarry Tempelaars
14:16 18 Aug 23
Mijn zoon en ik hebben het hartstikke naar ons zin gehad. We hadden de boot de “Mare” gehuurd van maandag tot en met donderdag en we hebben heerlijke... dagen gehad. De boot ziet er fantastisch uit en vaart heel fijn. De mensen van Varen met Sil zijn hartstikke vriendelijk(Jesse super bedankt voor je kennis, je kunde en je vriendelijkheid). De omgeving is prachtig. Een absolute aanrader!lees verder
Broer van der WalBroer van der Wal
12:20 17 Aug 23
We zijn een dikke week met de boot Mare op vakantie geweest. Heerlijk over de Fryske wateren, relaxt, kunnen genieten. De boot is super compleet en... heel handig in gebruik. Je kan koken, naar het toilet en alle spullen om ook buitenboord te zitten zitten erin. De boot is redelijk gemakkelijk te besturen, mede door de boegschroef. Goeie bedden, waar ik met mijn 1.94 prima kan liggen.We hebben in dorpjes gelegen, in jachthavens maar ook op de bijzonder Marrekrite plekjes, waar je op een eilandje met weinig van doen hebt, echt even niks. En doordat de accu het nog volhoudt, kun je wel gebruik maken van de koelkast of je mobiel even opladen. Maar vooral heerlijk kunnen ontladen met deze boot.Het contact met Varen met Sil was ook erg prettig, simpel, snel en gemoedelijk. Een duidelijke uitleg bij aanvang en prima en gemoedelijke ontvangst bij het inleveren.Een aanrader voor iedereen!lees verder
Rudolf W. PoolmanRudolf W. Poolman
11:10 17 Aug 23
Leuke last minute vakantie gehad op de 8,5m Zeeschouw Sile. Mooi droog kunnen vallen bij Schiermonnikoog. Vriendelijke service. Fijn dat de hond mee... mocht.lees verder
Scarabee1976Scarabee1976
06:39 17 Aug 23
Leuke boot voor dagje varen met mooi weer! Alles goed en snel geregeld, vriendelijke mensen
sybren anthonissensybren anthonissen
14:41 25 Jul 23
Super ervaring, zelfs voor een lang weekend!Leuke buurt om enkele dagen rond te varen en enkele kleine dopjes te bezoeken. Héél laag drempelig om... het varen te leren en veel mogelijkheden om aan te meren.Ook een super assistentie van Sil via Whatsapp/telefoon. Ze staan 100% paraat voor jouw!Zeer tevreden van ons Lobke; ook met 4 volwassenen.lees verder
Kitty van der ZalmKitty van der Zalm
09:48 28 Jun 23
Na een prettige ontvangst mochten wij twee weken op pad met de Moanne. En wat hebben we genoten met deze fijne boot. De boot is gemakkelijk in... gebruik, koersvast en ziet er ook nog eens leuk uit.Onderweg een paar mankementjes gehad, die na contact met Varen met Sil, dezelfde dag nog werden opgelost; echt top geregeld. De boot heeft geen railing, dus dat was even wennen in het begin, het bed slaapt heerlijk, het dak kan open, de hoogte is perfect om ook de lagere bruggen onderdoor te kunnen.Wij zijn weer uitgerust en danken Varen met Sil voor de goede service en natuurlijk ook voor het heerlijke welkomstpakket.Tot ziens Paul en Kittylees verder
mark schotpoortmark schotpoort
07:41 14 Jun 23
Varen met Sil is echt een hele dikke 10 , prima ontvangst en uitleg door een hele enthousiaste Jesse. De boot is zeer compleet. Stukje elfsteden... gevaren , Dokkum, Leeuwarden, Sneek, Heeg en Grou.Met de Samar kom je echt overal, ook het cabriodak is ideaal.Alleen maar vriendelijke mensen , behulpzaam met aanleggen en een praatje. Varen met Sil was boven verwachting gaan we zeker nog een keer doen.lees verder
jetze talsmajetze talsma
16:10 17 May 23
Heerlijke week gehad op Fenne met zijn tweeën en onze hond. De zakelijke dingen verliepen professioneel en rimpelloos. Ontvangst en instructie zeer... prettig. Goed varend schip, makkelijk te hanteren en comfortabel.Dat het dak open kan is heel fijn. Zijramen dicht, toch goed zicht en de wind blijft buiten maar de zon schijnt in de kuip. Ook bij voorjaarstemperaturen. Stuk Elfstedentocht dankzij lage hoogte vooral via kleinere vaarwegen kunnen doen. Prachtige plaatsjes en schitterende natuur. Zeker voor herhaling vatbaar.Ellen, Jetze & Baukelees verder
Aleida SchreuderAleida Schreuder
09:49 12 May 23
Vijf dagen op pad over het Wad met Sile, een prachtig handzame platbodem. We waren met ons gezin, totaal 4 personen. Onze 2 volwassene kinderen... konden erbij. Omdat de boot zo handig is ingericht en de kuip groot ging dat prima. De service van Varen met Sil is zo fijn, de sfeer zo hartelijk en gemoedelijk. Wij komen zeker terug!lees verder
Alice FahnerAlice Fahner
11:28 08 May 23
Ook dit jaar hebben we begin mei weer over het Wad met de Wilde Gans gevaren. Het schip is van alle gemakken voorzien en zeilt het heerlijk. We gaan... graag nog eens varen met Sil :-)lees verder
Mark MouthaanMark Mouthaan
07:16 30 Apr 23
Wij kunnen Varen met Sil van harte aanbevelen! Lemsteraak De Mossel huurden wij in 2023 voor de 3e keer en de 1e keer van Varen met Sil (eerdere... keren van een andere verhuurder). Het was opnieuw een prettige ervaring. Varen met Sil is een moderne verhuurder. Silke reageert snel, sympathiek en helder. Een pakketje Friese lekkernijen heette ons welkom op de kajuittafel (dumkes, suikerbrood, verse appelsap en wel 4 Kâlde Kletskers). De service is goed (doeltreffend en ook snel). Zo kwam Gerrit ‘s ochtends vroeg in Lauwersoog aan boord om de hydrofoor (waterpomp) te vervangen (die onverwachts kapotging) zodat we op tijd (vanwege tij) naar Schier konden vertrekken.PS Het suikerbrood was het lekkerste suikerbrood van de hele meikavantie!lees verder
Peter NugterenPeter Nugteren
12:48 13 Apr 23
Afgelopen Paasweekend hebben wij met vier personen heerlijk genoten van het vaargebied, Lauwersmeer en Wadden. Aan "De Mossel" heb je een compleet,... knus en betrouwbaar schip, waar je in de vaargebied goed mee uit de voeten kunt. Het ontvangst en contact met Silke was hartelijk. En de vragen die we hadden werden adequaat beantwoordt.lees verder
Ben HendrickxBen Hendrickx
11:11 04 Sep 22
We hebben 10 dagen de Elfstedenroute gevaren en het was een heerlijke ervaring. Samar is een super favorite kruiser, en dat klopt helemaal, een zeer... comfortable en handige boot. En mooi vernieuwd interieur! Ook de ontvangst was erg leuk en goed en je wordt goed begeleid alvorens je de tocht begint. Een aanrader.lees verder
Luc SluimerLuc Sluimer
18:58 27 Aug 22
We hebben een week met veel plezier op het Wad doorgebracht. De boot was fantastisch. Een ruime boot met prima zeileigenschappen. We hebben het alle... drie heerlijk gevonden en ook de communicatie met Varen met Sil verliep goed. In elk opzicht een geslaagde vakantie en een aanrader voor iedereen die ook eens lekker op het Wad wil varen.lees verder
Dave SchutteDave Schutte
08:40 23 Aug 22
we hebben 5 super mooie dagen gehad op de moanne.redelijk mooi weer en door friesland varen was mooi.we hebben de 6 daagse elfsteden route gevaren... in 5 dagen en dat is wel te doen.we komen zeker nog een x terug.groet carlo en mariel schuttelees verder
TrTr
07:02 21 Aug 22
We hebben een fantastische vakantie gehad. Er komt zeker een volgende keer. Varen met Sil is n prettige en jonge club met liefde voor Friesland, het... water, de boten en hun klanten. Mvg, Fam Kingma (Ridderkerk)lees verder
Arjan WindhorstArjan Windhorst
11:00 15 Aug 22
Mooie sloep met kap gehuurd (Jort), lekker gevaren op het Lauwersmeer. Goed geregeld, makkelijk te vinden en sympathieke eigenaren.
Merel van DijkMerel van Dijk
06:59 08 Aug 22
Wat een fijn verhuurbedrijf, na goeie instructie van Silke in onze leuke gehuurde motorkruiserboot Fenne konden we heerlijke vaardagen tegemoet in... omgeving Dokkum. Volgende keer gaan we langer, dit was een mooie probeertrip!lees verder
erika haringaerika haringa
08:18 04 Aug 22
We hebben een super gezellige dag op de Joep gehad... En wat waren de broodjes lekker heerlijk makkelijk zo'n gevulde picknickmand
d wised wise
19:25 03 Aug 22
Met ons gezin vandaag een dagje gevaren op 'us jacht'. We hebben een fijne dag op het lauwersmeer gehad. Hadden hierbij prachtig weer en een fijne... boot. Weer eens goed geoefend met varen en aanleggen ed. Gaat dan snel weer steeds beter. We hopen nog een keer terug te komen, maar dan voor een tochtje Dokkum 😉.lees verder
Wijnand NijsWijnand Nijs
06:35 28 Jul 22
Varen met Sil is een absolute aanrader. Wij voeren met Jort, een mooie houten sloep, ruim genoeg voor ons gezelschap van zeven met hond. Prachtige... tocht naar Dokkum en via Lauwersmeer terug.lees verder
jeroen verschurenjeroen verschuren
11:59 23 Jul 22
Van 11/7 tot 21/7 met de Fenne 10 dgn door Friesland gevaren.hebben alle 11 steden van de Friese Elfstedentocht aangedaan.Door zijn maten was de... fenne geschikt om ook de kleine vaartjes te bevaren.Met drie volwassenen en een hondje de tocht gemaakt.maar door het mooie weer tijdens onze reis ruimte genoeg op de boot.zodra we afmeerden leef je grote deels buiten.Fenne een hele leuke boot.die niet gelijk gezien wordt als huurboot.We hebben een super mooie vakantie gehad en zullen zeker een keer op herhaling gaan.Jeroenlees verder
Betty DoumaBetty Douma
20:28 22 Jul 22
We hebben een week gevaren met de Moanne en dat is goed bevallen. Duidelijke uitleg en instructie gehad. Prachtige boot en we hadden uitstekend weer.... Langweer was daarom perfect, net als Terherne, Sleat, de Veenhoop en Dokkum.Goede service van Sil en Silke.Voor herhaling vatbaar. Bedankt dat we jullie boot mochten huren!Foto is in Sleat gemaakt.lees verder
nikki bilnikki bil
09:50 20 Jul 22
Pracht dag gehad op Joep, lekker genoten van het mooie weer ☀️ Zeker aan te raden!
Martine VandewalleMartine Vandewalle
10:27 06 Jul 22
Wij hebben met ons gezin en ook de hond erg genoten van onze vakantie op de Mare. De Mare is een mooie, goed onderhouden boot. Bovendien is de... ontvangst door Sil en Silke bijzonder hartelijk. Een absolute aanrader!lees verder
dirk ossedirk osse
08:35 06 Jul 22
Heerlijk weekendje met 5 mannen op de boot gezeten! Genoeg ruimte voor ons en ze zeilt heerlijk. We werden gelijk geholpen toen er een klein... probleempje ontstond en waren snel weer op weg! Goede service en netjes onderhouden.lees verder
William SteenbergenWilliam Steenbergen
20:03 21 Jun 22
Afgelopen weekend een fantastisch weekend gehad op de Mare! De boot was erg netjes en we hebben met veel plezier gevaren en genoten aan boord! Ook... het contact met Sil en Silke hebben we als erg plezierig ervaren. Kortom: Even een paar dagen weg met 1 van de boten van Sil is zeker aan te raden!lees verder
Joke BajemaJoke Bajema
08:43 14 Jun 22
Hallo :-D,We zijn net weer thuis van vier heerlijke weken varen op de mooie super favoriet Samar.Het is een prachtige boot, moter start meteen en... laat tijdens het varen een mooi sonoor, degelijk geluid horen.We vonden het lux.Achterin 2 goede opgemaakte bedden, handdoeken, in de keuken een oventje, senseo apparaat en koelkastje en hand-, vaat en theedoeken.We hadden 2 vouwfietsen achterop mee en we dachten, de wereld ligt aan onze voeten, zo heerlijk gevaren en fietsen in het mooi NL.We zijn de IJssel opgevaren tot aan Deventer en verder Zwolle, Kampen, Leeuwarden, Sneek, Friese meren, Markriete steigertjes, Lauwersoog. Zo'n 70 vaaruren, verbruik 2 liter per uur bij 1800 toeren.Bij vragen was Silke meteen paraat met vriendelijk en deskundig advies.We zien uit naar de volgende vaartocht :-D!Ecco van Oosterhout en Joke Bajema uit Groningen.lees verder
Marco de WildeMarco de Wilde
14:18 13 Jun 22
We kunnen terugkijken op een fantastisch weekend met mooi weer, stevige bries en alle comfort aan boord van Stoarm. Ze zeilt heerlijk, ook met 5 á 6... bft. De zeegrundel is niet alleen zeer fraai om te zien maar ook compleet en degelijk ingericht. Dank Sil voor de goede service. In Juli heb ik weer een weekend geboekt. Tot dan. Gr. Marcolees verder
Erik LeeflangErik Leeflang
08:17 08 Jun 22
Ik heb kunnen proeven aan het varen met een prachtige, goed onderhouden sloep genaamd Ûs Jacht. We hebben enorm genoten van de prachtige, Friese... natuur en hebben het mooie Dokkum bezichtigd. Sil, wat ben je een held, je service was echt top en het laatste stukje was echt gezellig, wat hebben we gelachen! Ik vind het echt een aanrader om een prachtige boot te huren die op en top onderhouden wordt!!! Echt een pluspunt van je vakantie!!!lees verder
hermien vermaashermien vermaas
14:25 30 May 22
Afgelopen 10 dagen hebben we met Lobke de Elfstedentocht gevaren. Wat een heerlijke boot en wat een aardige mensen zijn Sil en Silke. Alles dik voor... elkaar en wat is Nederland (Friesland) dan mooi. Ik kan het iedereen aanraden om dit met zijn 2en een keer te doen want de rust en pracht vind je op het water.lees verder
Mario SchröderMario Schröder
16:27 23 May 22
Geluk met het weer en geluk met de fijne boten. Best spannend zo'n eerste keer maar de gastvrouw heeft ons goed geholpen en de hond Max was ook leuk... 😀.lees verder
Erik DijkgraafErik Dijkgraaf
16:09 23 May 22
Weekend varen met de boten van 'Varen met Sil' boten waren netjes en schoon en de gastvrouw heeft ons goed geholpen!Van alle gemakken voorzien om... lekker een paar dagen weg te gaanlees verder
Willem Van gelderWillem Van gelder
15:11 23 May 22
Wat een mooie boot hadden wij gehuurd. Alles brandschoon en compleet.Echt een aanrader als je een weekendje wil varen!
Rutger AltenaRutger Altena
14:51 22 May 22
Wat een fijne mensen en de boten waren van alle gemakken voorzien. Alles was tot in de puntjes goed geregeld en het contact Sil en Silke verliep... vlekkeloos. Echt een aanrader en de prijzen zijn echt laag als je het vergelijkt met andere verhuurders.lees verder
Daniël SchröderDaniël Schröder
11:00 22 May 22
Erg gezellig weekend gehad met de kameraden. De boten van Sil waren perfect. Alles was goed geregeld en een hele aardige gastvrouw
Frits LeemhuisFrits Leemhuis
20:39 17 May 22
Wij hebben Fenne geboekt met het doel om er achter te komen of het varen op een motorboot iets voor ons is. Na een hartelijk ontvangst hebben we... eerst uitleg over de boot en een proefvaart met begeleiding gehad waar we veel van geleerd hebben. Hierna met deze prachtige boot hebben we een mooie vierdaagse tocht gemaakt. De eerste dag met veel wind vertrokken naar het mooie stadje Dokkum waar we vlak bij een molen hebben overnacht. De volgende dag verder naar de hoofdstad Leeuwarden waar we midden in het centrum , aan de Prinsentuin, hebben aangemeerd. Op dag drie op tijd vertrokken via het van Harinxmakanaal, het Prinses Margrietkanaal, het Burgumermeer overgestoken naar de Kuikhornstervaart.Iets boven De Westereen een mooie ligplaats gevonden van de Marrekrite.Hier in de vrije natuur overnacht. De volgende ochtend weer terug naar de thuishaven Lunegat. Het was voor ons een zeer leerzaam en onvergetelijk avontuur op een schitterende van alle gemakken voorziene boot.Frits en Hillylees verder
Andres JanssenAndres Janssen
06:51 12 May 22
We hadden een geweldig weekend op de Samar.De boot was super schoon en fris en er stond een leuke verrassing voor ons klaar :-). Het onthaal was... vriendelijk en hartelijk en de service was super. Gezien we geen ervaring hadden namen we toch ook een uurtje vaarles. De uitleg en instructies waren top. Varen met Sil kunnen we iedereen aanraden !!Andres & Carola.lees verder
laura bergmanslaura bergmans
18:43 09 Feb 22
Ik heb vorig jaar zomer een boot gehuurd bij varen met Sil. Dit was echt een fantastische ervaring. We hebben over de prachtige meren van Friesland... gevaren. Wij zijn heel prettig geholpen door Silke en Sil, de initiatiefnemers van varenmetsil. Ze zijn ontzettend vriendelijk en gepassioneerde ondernemers. Echt een aanrader als je een mooie boot wilt huren in Friesland 👆🏽lees verder
Ilseramona HollemansIlseramona Hollemans
16:36 06 Sep 21
Top bedrijf om een bootje te huren. Wij hadden vandaag 'us jacht' , klein motorbootje maar was erg fijn varen op Lauwersmeer en richting Zoutkamp.... Wel wat onstabieler varen dan met een sloep maar een heerlijke dag gehad. Contact met de jongens van Varen met Sil was gewoon goed. Een aanbeveling om een boot te huren. Komen zeker nog eens terug.lees verder
David gmDavid gm
09:46 06 Sep 21
10 dagen wezen varen en overnachten op de boot. Wij hebben met 2 kinderen de Elfstedentocht gedaan. Prima geregeld, snelle communicatie bij vragen... tijdens het varen want dat doe je niet elke dag. Ik ga zeker nog een keer varen en dan weer via Sil, dan gaan we een andere route nemen, echt onwijs gaaf!lees verder
js_loader